wie ik ben…

Ik ben Daniëla Mikkers, moeder van twee heerlijke puberzoons, en woon in het gezellige Harderwijk.

Ik ben een reislustige en ondernemende dame. Ik houd enorm van wandelen (hiken), koken (en ik eet het ook heel graag op), lezen, een wijntje, de zee en het strand… Ik houd van muziek, het liefst een dansje. En humor zie ik als een prachtig en belangrijk levensmechanisme.

Mensen kijken nogal eens verbaasd als ik vertel dat ik eigenlijk een technische achtergrond heb, ik heb als enige meisje een specialistische richting aan een HTS gevolgd en afgerond. Maar de techniek was de techniek, en ik miste de menselijke touch. Vandaar dat ik snel verder groeide in de richting van de commercie en communicatie.

In de wereld van vliegtuigen, ruimtevaart en onderzoeken van het heelal (dat blijven toch indrukwekkende onderwerpen) heb ik uiteindelijk strategische en grote contractonderhandelingen mogen doen. Het was mijn vermogen om situaties in te schatten, mensen te “lezen”, empathisch te zijn, en vanuit een ander’s perspectief kunnen kijken dat me bracht tot deze positie.

Dat klinkt allemaal heel tof. En dat was het ook. Maar bovenal was ik natuurlijk ook nog moeder, vrouw, vriendin, sportmaatje en een heleboel meer… In mijn privé-leven speelde zich van alles af, en waar het eerst alleen maar moeilijk was, kan ik achteraf oprecht zeggen dat ik dankbaar ben dat het me overkomen is.

Ik heb destijds om hulp gevraagd. Om te voorkomen dat ik onderuit zou gaan. Ik sprak erover en schaamde me er niet voor.

In mijn privé en zakelijk leven merkte ik dat mensen graag bij me komen om met me te praten. Vooral omdat ik niet met oplossingen kom. Ik spiegel graag, en laat mensen zelf ontdekken wat hun weg is.

En dat alles, die combinatie van achtergrond, eigenschappen en levenservaring, leidden ertoe dat ik met volle overtuiging mijn hart kon volgen: opleidingen en een carrière-switch.

Mensen zien, mensen horen. Mensen helpen, mensen bijstaan. Samen lopen als dat even nodig is, zodat jij straks alleen weer verder kunt. Steviger en met heerlijk veel levenslust!